Cele mai bune anvelope all season - E-roti.ro

Cele mai bune anvelope all season


Alegerea celor mai bune anvelope pentru masina ta poate fi una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui sa le iei de-a lungul vietii tale de conducator auto. Anvelopele sunt cele care asigura contactul cu suprafata carosabilului sau a terenului pe care ruleaza autoturismul si, de fapt, transfera forta motrica a propulsorului, prin intermediul fortei de frecare, in deplasarea vehiculului dintr-un punct in altul.


Tocmai de aceea, alegerea anvelopelor este esentiala pentru asigurarea unei bune tractiuni si a sigurantei in deplasare. Alegerea anvelopelor trebuie sa tina cont si de sezonalitate, deoarece alternanta sezoanelor calde si reci determina si adaptarea anvelopelor de vara sau de iarna la anotimp pentru a pastra toate calitatile si avantajele fiecarui tip. 


Totusi, un compromis si, in acelasi timp, o alternativa la rotatia sezonala a anvelopelor, este alegerea unor modele de anvelope all season care au calitatea de a incorpora o medie a caracteristicilor anvelopelor de iarna cu a celor de vara si de a asigura, in acelasi timp, un oarecare confort suplimentar prin eliminarea nevoii de inlocuire sezoniera. 


In acest articol vei afla, deci, care sunt cele mai bune anvelope all season pe care le poti achizitiona pentru masina ta. 


Cuprins:


1. Top anvelope all season - clasificare TOP 3

2. Cum alegi cele mai bune anvelope all season 

3. Marci de anvelope all season recomandate de e-roti.ro

3.1. Marca Michelin

3.2. Marca Dunlop

3.3. Marca Debica

4. Secrete si sfaturi de utilizare a anvelopelor all season 

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre anvelope all season


1. Top anvelope all season - clasificare TOP 3

Anvelopele all season sunt creditate, in mod nemeritat, cu performante mult mai slabe decat in cazul anvelopelor de iarna sau de vara dedicate. Totusi, ar trebui sa iei in considerare cateva modele care, prin caracteristicle excelente oferite, fac sa paleasca chiar unele modele specific create pentru un sezon sau altul. 



Produs

Michelin Crossclimate 2

195/65R15 91H



Dunlop Sport all season

195/65R15 95V



Debica Navigator 3

195/60R15 88H



Caracteristici

Marime: 195/65R15 91H

Index viteza: V = max. 210 km/h

Index incarcare: 91 = max. 615 kg

Clasa de consum combustibil: C

Indicele de aderenta: B

Indicele de zgomot: 69dB


Marime: 195/65R15 95V

Index viteza: V = max. 240 km/h

Index incarcare: 95 = max. 690 kg

Clasa de consum combustibil: C

Indicele de aderenta: B

Indicele de zgomot: 71dB


Marime: 195/65R15 88H

Index viteza: H = max. 210 km/h

Index incarcare: 88 = max. 560 kg

Clasa de consum combustibil: C

Indicele de aderenta: C

Indicele de zgomot: 71dB

PRO

- O anvelopa ce se poate apropia de o clasa superioara de performanta chiar daca este una din gama all season.

- Indicele generos de viteza si cel de aderenta confera un grad inalt de performanta si de siguranta la franare.

- In acelasi timp indicele de consum din clasa C este unul destul de bun pentru o anvelopa din gama all season. 



- O anvelopa din gama sportiva a celebrului brand Dunlop, indicele de viteza V permitand viteze de pana la 240 Km/h in conditii de siguranta.

- Este construita special pentru turisme, indicele de incarcare fiind de 690Kg pentru fiecare roata

- Aderenta este foarte buna, indicele B permitand un comportament sigur in conditii de umiditate sau la franare. 



- O anvelopa cu un raport bun intre pret si calitate care ofera totusi un indice de viteza H, adica un maxim de 210 Km/h in conditii de siguranta. 

- Indicii de consum si de aderenta se situeaza in zona medie superioara a clasei C, fiind acceptabili pentru o anvelope din aceasta gama. 

-  

Contra

Pretul poate fi prea mare

Nu este una dintre cele mai eficiente anvelope in privinta consumului de combustibil

Indicele de incarcare ceva mai redus 


Vezi AICI pret

Vezi AICI pret

Vezi AICI pret



Cele mai bune cauciucuri all season pentru autoturisme


Anvelopele pentru autoturisme constituie una dintre cele mai mari varietati a acestor produse daca e sa se tina cont de numarul foarte mare de astfel de vehicule aflate in circulatie pe intreg Globul. Alegerea unor anvelope all season pentru turisme devine astfel o intreprindere destul de dificila prin prisma diversitatii modelelor pe care piata le poate oferi. 



Hankook H750 kinergy 4s2 175/65R14 82T


Vezi AICI pret


Acest model de anvelopa all season al renumitului producator sud-coreean se remarca prin indici excelenti ai aderentei ( B ) si consumului ( C ). De asemenea, viteza maxima in conditii de siguranta este una din gama superioara, ( T ) adica un maxim de 190 Km/h.


AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- raport bun intre pret si calitate

- indice excelent de aderenta 

- indice mediu spre superior de consum al combustibilului la rulaj

- Indicele de incarcare este in gama inferioara 82 = 475 Kg


Continental All Season Contact 175/65R14 86H


Vezi AICI pret


Apartinand unuia dintre cele mai renumite branduri de anvelope, acest model all season se remarca printr-un grad superior de aderenta si prin indici buni de consum de combustibil si de zgomot. 


AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- aderenta superioara 

- index de viteza ridicat

- marca de renume

- pretul din gama superioara


Matador Mp62 all weather evo 195/65R15 91H


Vezi AICI pret


Anvelopele producatorului slovac Matador sunt exportate in intreaga lume si sunt pretabile pentru toate tipurile de vehicule cu roti si pentru orice tip de conditii. Acest model all season se remarca prin calitate superioara si o durabilitate deloc de neglijat.


AVANTAJE

DEZAVANTAJE

- anvelopele au o aderanta superioara (indice C) si un grad de consum de combustibil bun

- anvelopele suport o incarcare de maxim 615 Kg pentru fiecare roata

- indexul de viteza este foarte bun pentru o anvelopa all season - H = 210 Km/h

- indicele de zgomot poate fi considerat usor superior


 

2. Cum alegi cele mai bune anvelope all season

Alegerea unor anvelope all season ar trebui sa tina seama de cateva criterii importante care, daca sunt bifate, te-ar putea asigura ca ai facut o achizitie excelenta. 


  • Durabilitatea


Atunci cand te orientezi catre achizitia de anvelope all season, durabilitatea ar trebui sa fie primul criteriu de alegere, deoarece trebuie sa tii cont ca aceste anvelope nu se vor mai schimba atat de des ca in cazul celor de iarna sau de vara. De aceea, si uzura lor poate fi ceva mai rapida. Verifica intotdeauna specificatiile producatorului privind indicatiile referitoare la utilizarea corecta si alege anvelopele care sunt recunoscute pentru calitate. 


  • Garantia 


Inainte de a achizitiona un set de anvelope all season, este preferabil sa verifici ce garantii ofera producatorul. Intotdeauna este o buna idee sa alegi o perioada cat mai mare de garantie impotriva defectelor de fabricatie si a problemelor ce pot aparea cu sprafata de rulare. 


  • Capacitatea de incarcare


Alegerea anvelopelor all season ar trebui sa tina cont si de scenariile in care este folosit autovehiculul. Verificarea sarcinii maxime pe care o poate suporta o anvelopa in conditii tehnice optime este inscrisa in caracteristicile produsului si ar trebui sa alegi un model care sa fie in concordanta cu modul de utilizare al vehiculului. 


  • Marimea


Marimea anvelopei este un factor determinant in alegerea unui model de cauciucuri pentru masina ta. Pentru a afla exact ce dimensiuni de anvelope sunt potrivite pentru autovehiculul tau este indicat sa consulti manualul inmanat de producator si sa nu alegi alte dimensiuni in afara celor recomandate. 


  • Tipul de anvelopa 


Chiar si anvelopele all season pot fi grupate in mai multe categorii in functie de caracteristicile constructive si de calitatile pe care le au la rulaj. Astfel, anvelopele de tip touring sunt create pentru confort la mers avand un canelura mai redusa pentru a diminua zgomotul. Anvelopele pentru performanta sunt create pentru o mai buna aderenta la carosabil si sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, iar anvelopele pentru vehicule comerciale sunt create tinand cont rezistenta la forte de frecare mai mari rezultate din transportul sarcinilor mai grele. 

3. Marci de anvelope all season recomandate de e-roti.ro

3.1. Marca Michelin


Michelin este unul dintre cei mai vechi producatori de anvelope din lume. Brandul a aparut chiar din secolul al XIX-lea in Franta si, beneficiind de o traditie si de o experienta literalmente seculara, se poate lauda cu una dintre cele mai mari capacitati de inovare a unor produse noi cu caracteristici din ce in ce mai avansate. Gamele de anvelope Michelin echipeaza autovehicule de orice tip din intreaga lume, de la autoturisme si pana la mijloace de transport sau chiar utilaje speciale. 

3.2. Marca Dunlop


Facand parte tot din categoria brandurilor cu o traditie si cu o istorie seculara, brandul de origine irlandeza, Dunlop a luat nastere la finele secolului al XIX-lea, la Dublin. Astazi, Dunlop este un brand premium care echipeaza ca standard de fabricatie modele ale marilor companii producatoare de vehicule de la Toyota si pana la Porche ori Mercedes si chiar modele produse de concernul Volkswagen. Dunlop se remarca prin anvelopele cu performante ridicate pe care le produce si prin increderea castigata a marilor constructori din domeniul industriei auto. 

3.3. Marca Debica


Debica este un brand polonez de traditie in domeniul fabricarii anvelopelor. Prima fabrica de anvelope sub marca Debica a fost deschisa pe 4 aprile 1939 cu doar cateva luni inainte de inceperea celui de Al Doilea Razboi Mondial. Totusi, ulterior conflagratiei, Debica a reusit sa se impuna drept unul dintre producatorii importanti de anvelope, un brand recunoscut mai ales prin durabilitate, accesibilitate si prin versatilitatea folosirii in variate scenarii de lucru si pe diverse modele de vehicule. 


4. Secrete si sfaturi de utilizare a anvelopelor all season

Chiar daca anvelopele all season sunt o veritabila punte intre anvelopele specializate de vara si cele de iarna exista, totusi, unele mici secrete cu ajutorul carora te vei putea folosi timp indelungat de acesti parteneri de nadejde la drum. 


  • Acorda atentie specificatiilor producatorului vehiculului si ale anvelopei in ceea ce priveste sarcina maxima cu care poti incarca vehiculul. Nu depasi limitele maxime admise de incarcare deoarece o greutate suplimentara aduce prejudicii insemnate anvelopei la mers. 

  • Acorda atentie limitelor maxime ale vitezei indicate de producatorul anvelopelor all season si incearca sa nu le depasesti. 

  • Verifica in mod regulat canelurile cauciucurilor. Aceste “santuri” dispuse pe suprafata de rulare sunt cele care asigura aderenta anvelopei la suprafata de rulaj astfel incat vehiculul sa nu derapeze la viraje sau in conditii de carosabil umed, cu pietris sau cu gheata, zapada ori noroi.

  • Chiar daca anvelopele all season te scutesc de efortul de a schimba anvelopele la trecerea de la un sezon la altul, ar trebui totusi sa iei in considerare rotatia acestora in mod regulat pentru a asigura o uzura uniforma a celor patru cauciucuri. Rotatia cauciucurilor ar trebui sa fie efectuata la intervale de 8-10.000 km parcursi. 

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre anvelope all season

1. Anvelopele all season se uzeaza mai rapid decat anvelopele de iarna sau cele de vara?


Nu se poate afirma ca anvelopele all season au o durabilitate mai scazuta decat a cauciucurilor sezonale. Dar, tinand cont ca anvelopele all season sunt folosite non-stop, fie iarna, fie vara, exista desigur o uzura normala mai rapida decat in cazul unei masini la care schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna se produce in mod regulat conform legislatiei. 


2. Cat de des ar trebui sa verific presiunea la anvelopele all season pentru a nu se uza prematur?


O regula de “buna purtare” a unui sofer constiincios esta ca presiunea anvelopelor sa fie masurata cel putin odata pe luna sau, in orice caz, inainte de pornirea la un drum mai lung. Deasemenea, presiunea anvelopelor all season ar trebui verificata si la schimbarile de sezon stiut fiind faptul ca temperaturile exterioare influenteaza presiunea aerului din interiorul cauciucului. 


3. Pot merge cu anvelope all season iarna?


Toate anvelopele care sunt marcate cu ambele literele M si S ( M fiind initiala de la cuvantul “mud” care inseamna ”noroi” in limba engleza iar S initiala de la cuvantul “snow” sau ”zapada” in limba engleza) pot fi folosite in conditii de iarna fara a avea grija unor sanctiuni din partea autoritatilor rutiere. 


4. Cum pot evita o uzura prea rapida a anvelopelor all season?


Evitarea uzurii anvelopelor este, din pacate, imposibila de-a lunul timpului. Totusi prin circulatia cu presiunea recomandata in cauciucuri, cu verificarea tehnica a geometriei rotilor la intervale regulate precum si cu rotatia anvelopelor dupa cateva mii de kilometri parcursi se poate asigura o uzura uniforma anvelopelor all season. 


5. Cat de performanta va fi masina mea cu anvelope all season?


Daca esti adeptul performantei la volan, alegerea unor anvelope all season nu va fi cea mai indicata deoarece cauciucul din care sunt alcatuite este ceva mai tare pentru a asigura un raport optim al aderentei atat vara cat si iarna. Cauciucurile pentru condusul sportiv sunt mai moi si asigura o aderenta superioara la asfalt. 



Sursa foto: e-roti.ro, pixabay.com.

Autor: E-Roti.ro
Publicat 16/05/2022 11:11
Alte știri care te-ar putea interesa
Dimensiuni si tipuri de jante folosite pentru echiparea autovehiculelor moderne
Jantele sunt uneori tratate uneori cu o atentie suprema de catre posesorii de autovehicule care vor sa epateze din punctul de vedere al aspectului vizual al masinii, iar uneori sunt trecute in categoria “si altele” a componentelor secundare ale unei masini
Sistemul de directie - definitie, rol, componente + care este legatura dintre acesta si anvelope?
In acest articol, vei putea afla detaliile fundamentale ale sistemului de directie, importanta sa in functionarea optima a masinii, structura complexa de care dispune si modul in care defectiunile pot afecta nu numai performanta directiei, ci si calitatea anvelopelor masinii tale
Cele mai bune anvelope autoutilitare
Cauciucurile reprezinta singurul punct de contact dintre vehicul si suprafata drumului si, la fel ca in cazul oricarui alt autovehicul, ele influenteaza si la autoutilitare stabilitatea si confortul
Produse recomandate
Newsletter

NEWSLETTER

Introducand adresa de email, certificati ca sunteti proprietarul adresei de email si doriti sa primiti promotii despre anvelope, jante si pneuri auto de vara, de iarna si all season. O data cu abonarea puteti primiti si actualizari de piata in legatura cu anvelopele si jantele

maestro logo
mastercard logo
visa debit logo
visa logo