Dimensiunile anvelopelor pentru Logan - Criterii pentru alegerea pneurilor de calitate - E-roti.ro

Dimensiunile anvelopelor pentru Logan - Criterii pentru alegerea pneurilor de calitate

 dacia logan gri din lateral  


 Automobilele sunt valori esentiale in desfasurarea vietii moderne, atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Romanii sunt pasionati de masini, lucru ce poate fi observat in aglomeratia existenta pe drumurile din tara. Printre numeroasele modele ce sunt folosite in Romania se remarca Loganul construit de firma Dacia, o masina rezistenta, versatila, ce ofera spatiu indestulat si care poate fi reparata cu usurinta, in cazul in care apar probleme. 


 In ultimii ani modelul a cunoscut cateva modificari semnificative, ajungand in prezent sa fie un automobil care concureaza cu succes modelele altor constructori celebri din Europa. Pentru buna functionare a masinii, in ceea ce priveste confortul si siguranta utilizatorilor este importanta montarea unor anvelope potrivite, cu dimensiunile recomandate de producator si cu caracteristici de top. 


 In randurile urmatoare ale articolului vei descoperi care sunt dimensiunile potrivite ale pneurilor pentru Dacia Logan, in functie de varianta detinuta, si care sunt criteriile de care se va tine cont pentru a face o alegere inspirata. 


 Cuprins:

 1. Dimensiuni cauciucuri Logan - Care sunt dimensiunile recomandate și utilizate?

 2. Anvelope Logan - criteriile pentru alegerea unor cauciucuri de dimensiuni corecte 

 1. Dimensiuni cauciucuri Logan - Care sunt dimensiunile recomandate și utilizate? 


 dacia logan 3 gri  


 De aproape douazeci de ani producatorul Dacia ofera clientilor, persoane fizice si juridice, o gama variata de modele, dintre care s-a remarcat Loganul. Motivul pentru care a devenit preferat de catre romani a fost legat, mai intai, de pretul accesibil, fiind unul dintre cele mai ieftine din clasa lui. In prezent, Loganul se afla inca in preferintele diferitilor utilizatori datorita noilor tehnologii folosite, atat in ceea ce priveste motorizarea, cat si a elementelor de siguranta si confort. 


 Printre elementele ce au o importanta mare in buna functionare a autovehiculului se numara rotile cu    dimensiuni uzuale   , care asigura transmisia puterii motorului catre calea de rulare, fac posibila franarea eficienta si permit o directie precisa. Anvelopele sunt elemente consumabile, uzandu-se in timp si, din acest motiv, dupa cativa ani de folosire a masinii noi se impune o inlocuire a acestora cu unele neuzate. 


 Legislatia rutiera din Romania prevede ca obligatorie folosirea unor anvelope de dimensiuni omologate, care sunt trecute in cartea tehnica si care ofera maxim de eficienta. Cele mai intalnite    anvelope Dacia Logan    sunt cele cu dimensiunile 185/65r15 din fabrica. Formula semnifica latimea care este de 185 mm, raportul de inaltime (65% din latime), constructia radiala a anvelopei (R) si diametrul interior al anvelopei in inchi. 


 Aproximativ 90% din modelele Logan merg pe aceasta marime, dar exista si varianta 165/80r14 utilizata pe modele mai vechi, din seria 1, produsa intre anii 2004-2008. O alta dimensiune ce poate fi intalnita este cea de 195/55r16 pe anumite modele de Logan de generatia a treia si pe Logan MCV.

 2. Anvelope Logan - criteriile pentru alegerea unor cauciucuri de dimensiuni corecte


 dacia logan visinie 


 In momentul in care este necesara achizitionarea unor anvelope noi, proprietarii de Logan trebuie sa tina cont de dimensiunile recomandate de producator. Acestea sunt trecute atat in cartea tehnica a automobilului, cat si pe placuta fixata pe stalpul dintre locul soferului si cel din spatele lui. Dimensiunile au fost testate pentru eficienta si siguranta maxima si, din acest motiv, legea precizeaza ca doar roti de aceste marimi pot fi montate. In cazul in care se doreste folosirea unor marimi mai mari sau mai mici este obligatorie omologarea acestor dimensiuni la unul dintre sediile RAR si trecerea acestora in talonul masinii.


 Un alt criteriu de care trebuie sa se tina cont este anotimpul in care masina va circula pe drumurile publice din Romania. Legislatia din tara prevede ca in anumite conditii sa fie obligatorie montarea unor    anvelope de iarna    atunci cand drumurile sunt acoperite cu zapada, gheata sau polei. In restul perioadelor de timp, cele mai bune performante sunt atinse prin folosirea    anvelopelor de vara   , care se comporta eficient si in condiile in care soseaua este fierbinte. Exista si solutia folosirii    anvelopelor all season    pentru tot timpul anului, indiferent de conditiile de temperatura. 


 Nu in ultimul rand, trebuie sa se tina cont de calitatea anvelopelor. In general, producatorii ofera trei categorii, si anume premium, medii si de buget. Cele din prima categorie sunt cele mai performante, insa pretul este pe masura, pe cand cele de buget nu trebuie sa fie folosite decat ocazional. Cea mai buna varianta pentru conducatorii obisnuiti este alegerea anvelopelor din gama medie, care ofera un raport calitate - pret excelent. 


 In concluzie, proprietarii de automobile Logan care sunt in situatia de a inlocui vechile anvelope cu unele noi trebuie sa tina cont in alegerea lor de dimensiunile recomandate si, apoi, de alte criterii precum calitatea si anotimpul in care vor fi folosite. 


 Surse foto: pixabay.com, ro.pinterest.com








Autor: E-Roti.ro
Publicat 10/07/2023 08:11
Alte știri care te-ar putea interesa
Cele mai bune anvelope de vara
Daca te afli in cautarea unui set de anvelope de vara pentru autovehiculul tau, acest articol poate fi folosit ca un ghid introductiv de unde poti afla o varietate de informatii care te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii.
Vacanta cu masina: cum sa ai o calatorie bine planificata si lipsita de griji?
In acest articol, vom explora cum poti planifica o vacanta cu masina, luand in considerare toate aspectele importante pentru a te asigura ca totul merge bine.
Unghiul de fuga, echilibrarea si geometria rotilor - concepte de mecanica auto pe care orice sofer ar trebui sa le cunoasca
In prezent deplasarea cu autovehicule cu patru sau mai multe roti este o banalitate, insa majoritatea oamenilor, in general, dar chiar si o mare parte dintre conducatorii auto, nu-si pun foarte multe intrebari despre felul in care ansamblul mecanic al rotilor asigura o deplasare sigura si o manevrabilitate prompta chiar si la viteze foarte mari.
Produse recomandate
Newsletter

NEWSLETTER

Introducand adresa de email, certificati ca sunteti proprietarul adresei de email si doriti sa primiti promotii despre anvelope, jante si pneuri auto de vara, de iarna si all season. O data cu abonarea puteti primiti si actualizari de piata in legatura cu anvelopele si jantele

maestro logo
mastercard logo
visa debit logo
visa logo