Dimensiuni anvelope BMW ? care este standardul recomandat si cand trebuie sa le rotesti fata-spate pentru o mai buna durabilitate? - E-roti.ro

Dimensiuni anvelope BMW ? care este standardul recomandat si cand trebuie sa le rotesti fata-spate pentru o mai buna durabilitate?

 barbat verifica roata unei masini negre 

Unele masini de pe piata, mai ales cele din gama premium, sunt facute pentru a fi conduse de catre cei cu adevarati pasionati de sofat, care isi doresc o experienta la volan foarte confortabila, dar si rafinata. Spre exemplu, sa conduci o masina marca BMW presupune ca stii cateva lucruri sau ca iti pasa de performanta pe care aceasta o ofera sau de dinamica de condus de care ai parte.

O masina produsa de BMW necesita foarte multa atentie, mai ales daca vorbim despre cele din Seria 3. Putem lua un exemplu rapid si sa vorbim despre modelul BMW 328i. In cazul in care te afli in categoria cunoscatorilor, stii deja faptul ca este vorba despre un sedan foarte performant, care se remarca printr-un sasiu foarte dinamic, un motor puternic (care ajunge in doar cateva secunde la viteze foarte mari) si printr-o directie excelenta. Dar aceste lucruri nu sunt de ajuns daca nu acorzi suficienta importanta setului de anvelope pe care il achizitionezi. Retine faptul ca anvelopele trebuie alese cu foarte mare grija pentru toate modelele BMW din Seria 3. In continuarea articolului iti vom povesti ce dimensiuni de anvelope pentru BMW Seria 3 ar trebui sa alegi, dar si de ce necesita atat de multa grija.

Cuprins:

1. Dimensiuni anvelope BMW Seria 3 – ce standarde exista? 

2. Dimensiuni cauciucuri BMW Seria 3 – la ce interval de timp ar trebui sa le inlocuiesti? 

 1. Dimensiuni anvelope BMW Seria 3 – ce standarde exista? 

Asa cum iti spuneam si la inceputul articolului, pentru a te bucura la maximum de potentialul unei masini BMW, trebuie neaparat sa o echipezi cu un set de anvelope de calitate. Fie ca vrei sa iti cumperi un set de    anvelope de iarna  ,    de vara   sau    all season  , acestea trebuie sa fie foarte eficiente la franare, sa iti ofere o tractiune si aderenta in viraje. De asemenea, anvelopele ar trebui sa faca parte si dintr-o clasa buna din punctul de vedere al nivelului de zgomot.

 depozit de anvelope 

Acestea sunt caracteristicile de baza pe care ar trebui sa le indeplineasca un set de anvelope bune pentru o masina BMW din Seria 3. Cand vine vorba despre dimensiunile potrivite, iti vom spune ca pentru primele modele din aceasta serie, iar aici vorbim despre cele doua generatii foarte populare – E21 si E36 –, se foloseau anvelope de 14 si 15 inch, in timp ce pentru generatia urmatoare (E46) se foloseau cauciucuri de 16 si 17 inch. Aceste dimensiuni reprezentau standardul dupa care soferii se ghidau atunci cand isi cumparau anvelope. Modelele mai „moderne”, care au aparut dupa anul 2004, au inceput sa fie echipate cu anvelope de 18 inch, ca dimensiune standard, insa au fost si modele pentru care erau potrivite cele de 20 inch.

Cu toate acestea, standardul, cand vine vorba despre cele mai potrivite dimensiuni anvelope BMW pentru modelele din Seria 3, este de 19 inch pentru toate variantele care au aparut dupa anul 2004. Chiar si asa, unii proprietari de BMW-uri Seria 3 aleg sa isi achizitioneze anvelope mai mari, de 20, 21 ori chiar de 22 inch, in functie de viziunea pe care o au despre masina pe care o conduc.

 masina neagra jante aurii 

Dimensiunea standard a anvelopei pentru BMW Seria 3 din anul 2021, spre exemplu, este de P225/45R18. Unele modele utilizeaza anvelope de dimensiuni diferite in fata si in spate. De exemplu, modelul BMW 330i xDrive Gran Turismo din 2019 utilizeaza 225/45R19 in fata si 225/40R19 in spate.

Cu exceptia cazului in care schimbi jantele sau schimbi dimensiunile anvelopelor din motive de performanta, este intotdeauna inteligent sa cumperi anvelope de aceeasi dimensiune cu care a fost livrat vehiculul initial. Poti verifica acest lucru pe eticheta de pe anvelopa sau verificand autocolantul de pe interiorul usii de pe partea soferului.

 2. Dimensiuni cauciucuri BMW Seria 3 – la ce interval de timp ar trebui sa le inlocuiesti?

Conform reprezentantelor BMW, anvelopele ar trebui sa fie rotite dupa ce ai parcurs intre 8.000 si 11.000 de kilometri, mai ales daca detii un model de BMW Seria 3 echipat cu doua roti motrice. In cazul in care conduci o masina marca BMW cu tractiune integrala, ar trebui sa iti rotesti anvelopele fata-spate dupa ce ai parcurs intre 5.000 si 8.000 de kilometri. Dealerii BMW recomanda, de asemenea, inlocuirea anvelopelor la fiecare 50.000 pana la 80.000 de kilometri si verificarea adancimii benzii de rulare de fiecare data cand le rotesti.

 mecanic cheie schimb anvelopa masina alba 

Acum stii ce    anvelope BMW   ar trebui sa cumperi pentru masina ta si cand sa le rotesti intre ele pentru a te bucura de o eficienta maxima, dar si pentru a le proteja sa nu se uzeze prea repede.


Sursa foto: freepik.com

Autor: E-Roti.ro
Publicat 21/03/2023 09:57
Alte știri care te-ar putea interesa
Ce inseamna off road? Sfaturi pentru pregatirea masinii si pentru un stil de condus adecvat
In articolul de mai jos vei afla ce inseamna condusul off road, ce tipuri de trasee poti sa parcurgi daca esti pasionat si cum sa-ti pregatesti masina pentru o experienta sigura si placuta.
Cui in cauciuc? Afla cum poti remedia problema si in ce situatii poti conduce cu un cui in anvelopa
Un cui nu iti strica doar cauciucul, ci si starea. Cand esti in vacanta, cand urmeaza sa participi la un eveniment important sau cand te grabesti sa ajungi intr-un anumit loc, un cui in cauciuc poate fi o adevarata povara.
Cate tipuri de cauciucuri exista si care sunt caracteristicile acestora
Daca te afli in cautarea unor anvelope noi, este posibil te te simti coplesit de optiunile disponibile pentru vehiculul tau
Produse recomandate
Newsletter

NEWSLETTER

Introducand adresa de email, certificati ca sunteti proprietarul adresei de email si doriti sa primiti promotii despre anvelope, jante si pneuri auto de vara, de iarna si all season. O data cu abonarea puteti primiti si actualizari de piata in legatura cu anvelopele si jantele

maestro logo
mastercard logo
visa debit logo
visa logo