Cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV - E-roti.ro

Cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV

 masina pe zapada 


Anvelopele de iarna sunt esentiale pentru conducerea in conditii de dificile de trafic in sezonul rece, deoarece ajuta la mentinerea controlului asupra vehiculului si la inlaturarea riscului de accidente cauzate de terenul alunecos. Daca aveti un SUV si planificati sa conduceti in conditii de iarna, este important sa va asigurati ca aveti anvelopele de iarna potrivite pentru a va oferi siguranta si confortul pe drum.


Spre deosebire de   anvelopele de vara  , care asigura performanta pe sosele uscate sau pe timp ploios si sunt fabricate astfel incat cauciucul rezultat sa fie ceva mai tare si mai rezistent la uzura pe asfalt,   anvelopele de iarna   pentru SUV-uri au o consistenta mai moale, dar ofera o manevrabilitate superioara. Astfel, acest articol poate fi un ghid care sa te ajute in cautarea celor mai bune cauciucuri de iarna pentru SUV-ul tau. 


Cuprins


1. Cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV - Clasificare TOP 3

2. Cum sa alegi cele mai bune anvelope de iarnă 4x4, off road pentru zapda sau standard pentru SUV-ul tau?

3. Recomandari ale celor mai bune anvelope de iarna pentru SUV-uri de la E-roti.ro 

3.1. Marca Nokian

3.2. Marca Michelin

3.3. Marca Debica

4. Cum se pastreaza si se ingrijesc anvelopele de iarna pentru SUV-uri? 

5. Intrebări si raspunsuri frecvente despre cauciucurile de iarna pentru SUV-uri

1. Cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV - Clasificare TOP 3

Anvelopele de iarna pentru SUV-uri sunt anvelope special proiectate pentru a oferi o performanta buna in conditii de iarna, cum ar fi carosabilul acoperit de zapada, gheata si apa. Acestea au un profil mai inalt si un design mai agresiv al cauciucului, care ajuta la impingerea zapezii si a ghetii de pe drum, de sub suprafata de contact a drumului cu roata si la mentinerea unei aderente bune pe aceste suprafete. 


De asemenea,   anvelopele de iarna   pentru SUV-uri sunt fabricate dintr-un amestec de cauciuc cu alte elemente chimice care de dau proprietatea de a ramane moi si flexibile la temperaturi scazute. Astfel anvelopele de iarna pastreaza o aderenta buna chiar si pe drumuri inghetate.




 Anvelope Iarna Nokian Wr suv 4 265/50R20 111V  

 Anvelope Iarna Michelin Pilot alpin 5 suv 255/60R20 113V  

 Anvelope Iarna Debica Frigo suv 2 235/65R17 108H  

Produs

Anvelope Iarna Nokian Wr suv 4 265/50R20 111V 







Anvelope Iarna Michelin Pilot alpin 5 suv 255/60R20 113V 



Anvelope Iarna Debica Frigo suv 2 235/65R17 108H 







Caracteristici

Dimensiuni:  265 / 50 R20

Index viteză:  V - max. 240 km/h in siguranta

Index sarcina:  111 = max. 1090 Kg per anvelopa

Clasa de consum combustibil:  B

Indicele de aderenta:  C

Indicele de zgomot:  73dB

Tip SUV:  pot fi folosite si pe vehicule 4x4 - tractiune integrala




Dimensiuni:  255 / 60 R20

Index viteză:  V - max. 240 km/h in siguranta

Index sarcina:  113 = max. 1150 Kg per anvelopa

Clasa de consum combustibil:  C

Indicele de aderenta:  B

Indicele de zgomot:  71dB

Tip SUV:  anvelopele pot fi folosite si pe vehicule 4x4

Dimensiuni:  235 / 65 R17

Index viteză:  H - max. 210 Km/h 

Index sarcina:  108 = max. 1000 Kg per anvelopa

Clasa de consum combustibil:  C

Indicele de aderenta:  B

Indicele de zgomot:  72dB

Tip SUV:  pot fi folosite si pe vehicule 4x4

PRO

- Eficienta inalta la aderenta si la franare pe carosabil ud

- Consum scăzut combustibil la rulare

- Indice de viteza mare 

- Indice de sarcina superior


- Indice excelent de viteză, V

- Clasa medie-superioara de consum 

- Clasa inalta de aderenta

- Nivel mediu-scazut de zgomot la rulare

- Performanta exceletnta in privinta aderentei in conditii de carosabil ud

- Nivel mediu de consum de combustibil la rulare


Contra

Pretul ridicat

Pretul mare

Indici ceva mai scazuti de viteza si de sarcina


 Vezi AICI preț 

 Vezi AICI preț 

 Vezi AICI preț 



2. Cum sa alegi cele mai bune anvelope de iarnă 4x4, off road pentru zapda sau standard pentru SUV-ul tau?

Alegerea anvelopelor de iarna pentru un SUV trebuie sa tina cont de caracteristicile esentiale solicitate de producatorul vehiculului si daca vehiculul este prevazut cu capabilitati off road sau este dotat cu tractiune integrala. 


Daca te intrebi   ce inseamna off road  , ar trebui sa stii ca acest termen se refera la conducerea unei masini de teren pe trasee dificile si accidentate in afara drumurilor nationale sau a celor amenjate de autoritati. Exemple de condus in off road pot fi: parcurgerea unor drumuri forestiere grele, traversarea unor rauri, sau condusul pe diverse forme de relief accidentat. 


Daca vrei sa stii   ce este tractiunea integrala  , ar trebui sa te gandesti la modul de transmisie a puterii sau al lucrului mecanic dezvoltat de motorul unui autovehicul si care poate fi transferat, in mod automat, intre rotile de la puntea fata si rotile de la puntea spate. Tractiunea integrala este ideala pentru condusul off road, dar si pentru conducerea unor masini de teren sau a SUV-urilor pe drumuri acoperite de zapada, iarna. 


Cand alegeti anvelopele de iarna pentru SUV-ul dumneavoastra, trebuie sa iei in considerare o serie de crietrii importante pe baza carora poti face ca procesul de achizitie sa fie mult mai simplu:


  • Dimensiunea anvelopelor  


La achizitia de   anvelope de iarna   pentru SUV-ul tau ar trebui sa te asiguri ca alegi o dimensiune care se potriveste cu rotile masinii tale si ca dimensiunea aleasa este in limitele recomandate de producatorul vehiculului. Poti verifica foarte simplu marja de dimensiuni necesare citind manualul masinii.


  • Performanta in conditii de iarna  


Este indicat sa cauti anvelope care sunt proiectate pentru a oferi aderenta buna pe zapada si gheata si care au un profil mai inalt pentru a ajuta la inlaturarea zapezii si a ghetii de pe suprafata de rulare. Indicele de aderenta este un bun punct de plecare in studierea perfomantei unei anvelope de iarna, dar si forma profilului poate avea un rol important.


  • Durata de viata  


Ar trebui sa alegi intotdeauna   anvelope de iarna   care au o durata de viata mai lunga, deoarece acestea vor fi utilizate in mod regulat in conditii de iarna dificile si nu doar pe carosabil acoperit cu strat de zapada. Trebuie sa tii cont ca, deoarece cauciucul anvelopelor de iarna este mai moale, acesta se poate uza relativ mai usor si mai repede decat   anvelopele de vara   la rulajul pe asfalt sau piatra, ori chiar in sistem off road pe trasee pietroase, grele..  


  • Numarul DOT 


DOT-ul inscriptionat pe peretii laterali exteriori ai anvelopelor dezvaluie data fabricatiei acestora. La alegerea unor anvelope de iarna pentru SUV-ul tau este indicat sa alegi modele cu un DOT cat mai apropiat de data achizitiei, deoarece astfel vei fi sigur ca ai achizitionat anvelope care nu si-au pierdut proprietatile fizice si chimice stand  depozitate cu anii in conditii pe care nu le poti verifica. 


  • Pretul de achizitie


Pretul este un factor important in cazul achizitiei de anvelope de iarna pentru un SUV. Desi trebuie sa iei mereu in considerare bugetul de care dispui, nu ar trebui sa iei decizii bazate doar pe cel mai mic pret. Mai degraba, o strategie buna pe termen lung este sa cauti anvelope care ofera un raport bun calitate-pret daca te orientezi catre zona de buget.


3. Recomandari ale celor mai bune anvelope de iarna pentru SUV-uri de la E-roti.ro 

Magazinul online E-roti.ro este dedicat misiunii sale de a oferi cele mai bune variante de   anvelope de iarna   anvelope de vara   si   anvelope all season   clientilor sai, de la producatori renumiti in domeniu, cu o solida reputatie care este si o garantie in plus a calitatii produselor puse la dispozitie.

3.1. Marca Nokian 

Nokian este un brand finlandez, producator de anvelope de talie internationala. Compania cu acelasi nume concepe si produce anvelope din gama premium pentru autotursime, camioane si utilaje. Anvelopele Nokian sunt rezultatul experientei de decenii in proiectarea celor mai bune solutii pentru deplasarea in conditii de iarna si de carsoabil acoperit cu gheata si zapada.

3.2. Marca Michelin 

Michelin este o companie franceza multinationala care ocupa locul al doilea mondial la productia de anvelope. Cu mai bine de 130 de ani de activitate in domeniu, anvelopele Michelin de azi sunt rezultatul experientei si inovatiei continue in acest domeniu, brandul in sine fiind o garantie a calitatii si a fiabilitatii. 

3.3. Marca Debica 

Debica este o companie poloneza, producator de anvelope pentru toate tipurile de vehicule. Din 1995 compania a fost achizitionata de concernul american “The Goodyear Tire & Rubber Company”. Firma produce anvelope cu un raport bun pret-calitate si se adreseaza in special cumparatorilor cu bugete medii sau mici. 

4. Cum se pastreaza si se ingrijesc anvelopele de iarna pentru SUV-uri? 

Iata si cateva sfaturi pentru a va ajuta sa pastrezi si sa ingrijesti anvelopele de iarnapentru a le prelungi durata de viata si de utilizare eficienta:


  • Depozitarea   anvelopelor de iarna   trebuie facuta intr-un loc uscat si racoros. Anvelopele de iarna trebuie depozitate intr-un loc uscat, ferit de lumina directa a soarelui si de temperaturi ridicate, mai ales vara. Acest lucru va ajuta la prevenirea uscaciunii cauciucului si la mentinerea elasticitatii acestuia. Bataia directa a razelor solare pe suprafata cauciucurilor de iarna poate avea drept efect evaporarea rapida a uleiurilor din compozitie, fapt care duce la pierderea proprietatilor de aderenta si chiar la deteriorari accentuate in timp 


  • Depozitarea anvelopelor de iarna pentru SUV-uri trebuie facuta intr-o pozitie verticala. Daca trebuie sa depozitezi anvelopele intr-un loc ingust, asigura-te ca le pui intr-o pozitie verticala, astfel incat sa nu fie presate intr-o pozitie neobisnuita. Anvelopele de iarna pentru SUV-uri sunt mai grele decat cele pentru vehicule mici astfel ca greutatea cumulata, in cazul stivuirii, poate conduce la deformari ale anvelopelor de la baza stivei.


  • Este indicat sa asezi anvelopele pe niste suporturi speciale, dedicate. Ai putea sa te dotezi cu suporti speciali pentru a mentine cauciucurile intr-o pozitie verticala si a le proteja de deformari.


  • Verifica periodic starea anvelopelor de iarna, indiferent daca sunt folosite sau depozitate. Cauta semne de uzura, imbatranire, degradare sau deteriorare si inlocuieste din timp anvelopele daca observi daune apreciabile.


  • Curata bine si lasa anvelopele sa se usuce complet inainte de a le depozita. Nu lasa noroi, namol sau zapada si gheata pe suprafata acestora in timpul depozitarii. Aceasta directie de actiune te va ajuta la prevenirea instalarii mucegaiului sau a altor probleme de deteriorare a cauciucului.


In concluzie, achizitia si montarea de anvelope de iarna pentru SUV-uri este o modalitate adecvata pentru cresterea gradului de siguranta la volan in sezonul rece, si, mai ales, la drumuri lungi sau in zone montane, unde fenomenele meteorologice capricioase, de iarna, pot pune probleme mari soferilor care nu s-au dotat din timp cu cauciucurile adecvate.


Sursa foto: E-roti.ro, Pixabay.com

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre cauciucurile de iarna pentru SUV-uri

1. Care sunt cele mai bune anvelope de iarna pentru SUV-uri?


Exista o multime de   anvelope de iarna   bune pentru SUV-uri, iar alegerea optima va depinde de preferintele si necesitatile masinii tale. Unii producatori de anvelope, recomandati chiar in acest articol, pentru SUV-uri sunt cei de la Nokian, Michelin, iar pentru categoria de buget, poti studia oferta de anvelope fabricate de compania Debica.


2. Cand trebuie sa inlocuiesc anvelopele de iarna pe SUV-ul meu?


Anvelopele de iarna trebuie inlocuite atunci cand sunt uzate sau daca nu mai ofera o performanta adecvata in conditii de iarna. Daca observi ca SUV-ul tau are probleme cu aderenta pe zapada sau gheata, sau daca profilul anvelopelor este prea mic pentru a impinge zapada si gheata de pe suprafata de rulare a cauciucului pe drum, atunci este posibil sa fie necesar sa inlocuiesti anvelopele.


3. Cat ma tine un set de anvelope de iarna pentru SUV cumparate de noi?


Durata de viata a   anvelopelor de iarna   de calitate poate atinge chiar si 5-10 ani daca sunt folsosite doar in sezonul pentru care au fost proiectate si daca in sezonul cald sunt depozitate si pastraate in mod corect. Desigur, atunci cand conduci multi kilometri chiar si in sezonul rece, anvelopele se vor uza mult mai rapid.


4. Pot monta cauciucuri de iarna la SUV doar pe doua din cele patru roti?


Nu este deloc un mod de actiune recomandat chiar daca ai un SUV cu tractiune doar pe puntea fata - acolo unde vrei sa montezi anvelopele de iarna. Daca montezi cauciucuri doar pe cele doua roti motrice, iar cele de la punea spate raman cu   anvelope de vara  , atunci poti derapa in curbe, la viraje, iar stabilitatea si manevrabilitatea masinii scade, alaturi de o reducerea semnificativa a eficientei de franare.


5. Este vreo diferenta intre cauciucurile all season si cele specifice de iarna pentru SUV?


Da. Desi anvelopele all season au unele caracteristici constructive care amplifica aderenta in conditii de iarna, ele nu sunt create pentru condusul permanent pe zapada, gheata sau la temperatiru foarte scazute. Anvelopele de iarna pentru SUV raman cea mai buna solutie pentru sezonul rece, in special daca vrei sa fii sigur la drum in orice conditii atmosferice neprielnice.   





Autor: E-Roti.ro
Publicat 16/01/2023 16:09
Alte știri care te-ar putea interesa
Pregatirea masinii pentru iarna - etape esentiale pentru pregatirea autoturismului in sezonul rece
In acest articol, vei putea afla care sunt pasii esentiali pentru o pregatire corespunzatoare a masinii tale pentru iarna, pentru a putea conduce fara probleme masina, chiar si in conditii atmosferice dificile.
Cate tipuri de cauciucuri exista si care sunt caracteristicile acestora
Daca te afli in cautarea unor anvelope noi, este posibil te te simti coplesit de optiunile disponibile pentru vehiculul tau
Azot in roti sau aer clasic - care este cea mai benefica procedura
Stiai ca este posibil sa umfli anvelopele cu azot in loc de aer? Un numar tot mai mare de dealeri de anvelope si garaje ofera aceasta optiune si devine din ce in ce mai populara in randul pasionatilor de sofat.
Produse recomandate
Newsletter

NEWSLETTER

Introducand adresa de email, certificati ca sunteti proprietarul adresei de email si doriti sa primiti promotii despre anvelope, jante si pneuri auto de vara, de iarna si all season. O data cu abonarea puteti primiti si actualizari de piata in legatura cu anvelopele si jantele

maestro logo
mastercard logo
visa debit logo
visa logo